Kokeboka Kirsti Cath Dahle - oppskrifter på mat og drikke

Hjemmelaget pasta - oppskrift

Type - Basis Pasta / Pizza - Pasta En ingrediens eller ferdig rett: pastamaskin
    pastamaskin   Foto: wikimedia commons
 
Oppskrift Hjemmelaget pasta
Lenke  
 
Introduksjon Hvorfor ikke lage sin egen pasta, når det er så enkelt!
 
Vanskelighetsgrad Enkel
Smaksopplevelse
Porsjoner 4
Kulinarisk kultur Italia
 
Ingredienser 400 g durum/hvetemel
4 egg
1 ts salt
2 ss olivenolje

Kan for eksempel smaksettes med:
Hvitløk
Spinat (må forvelles og fjerne noe fukt først)
Soltørkede tomater
Urter
Trøffel
Safran
Tomatpurè
   
Fremgangsmåte Benytt gjerne en kjøkkenmaskin eller mixmaster med elteklo. Ha fire femtedeler av melet, alle eggene, saltet og oljen i bollen og kjør rundt til det har blandet seg til en litt fuktig deig. I begynnelsen vil den trolig klumpe seg, men den glatter seg ut etterhvert. Ta i resten av melet og kjører videre til deigen virker grei. Den skal være myk, ikke seig, .. litt melete utenpå så den ikke kleber.

Alternativt ta mel og salt i en haug - som en vulkan - på bakebordet. Lag en fordypning i midten og hell eggene og oljen i. Før litt mel inn mot midten med en gaffel, og visp det inn i eggene.

Ta ut deigen og elt den videre med hendene noen minutter på kjøkkenbenken, påstrødd litt mel. Når deigen ikke vil ta til seg mer mel, skal den pakkes i plast og hvile i kjøleskapet minst en halvtime. Ta den så ut og del den i fire deler. Rull dem ut til pølser og legg dem tilbake i kjølen en stund til. Bruk pastamaskin, en som valser ut til flate leiver. Det går også fint med en vanlig kjevle (deigen kjevles til en tynn lefse, 2-3 mm tykk), og deretter pizzahjul eller kniv til å skjære deigen i strimler. La strimlene tørke litt.

Kokes 1-3 minutter i lettsaltet vann, evt med noen dråper olivenolje.

Utskrift uten bilde   |   Utskrift med bilde   |   Rediger denne oppskriften   |   Bli den første til å kommentere denne oppskriften!