Kokeboka Kirsti Cath Dahle - oppskrifter på mat og drikke

Sensuell dessert - oppskrift

Type - Basis Dessert - Frukt  
Oppskrift Sensuell dessert
Lenke http://nrk.no/mat/3974718.html
 
Introduksjon NB! Lages denne om sommeren kan det være lurt å bruke en gelatinplate ekstra da høy fuktighet og varme gjør at moussen kan bli noe bløt.
 
Vanskelighetsgrad Meget krevende
Smaksopplevelse
Porsjoner 8
Kulinarisk kultur
 
Ingredienser Sjokoladebunn:
4 egg
150 g sukker
175 g usaltet meierismør
300 g mørk kokesjokolade
2 dl vann
400 g sukker
1 dl vann

Pasjonsfruktmousse:
2 pasjonsfrukter eller 1 dl pasjonsfruktkonsentrat
4 dl kremfløte
120 g sukker
4 gelatinplater
3 ss kokende varmt vann

Pasjonsfruktgele:
6 pasjonsfrukt
2 ss vann
3 ss sukker
1 gelatinplate

Banansorbet:
5 bananer
2 pasjonsfrukter
2 dl vann
2 dl sukker
2 dl melk

Chili-og vaniljebakt ananas
1 frisk ananas
½ rød chili
1 vaniljestang
   
Fremgangsmåte Sjokoladebunn:
Pisk eggedosis av egg og sukker. Smelt smøret, tilsett sjokolade i biter og varm forsiktig til alt er smeltet. Kok opp vann og sukker og kok det inn til en sirup, avkjøl et par minutter og hell sirupen i sjokoladeblandingen. Ha sjokoladeblandingen over i bollen til en food-processor og la den gå på middels hastighet mens eggedosisen helles i.
Smør små former med smør og kle bunnen tett med aluminiumsfolie. Fyll formene halvfulle. Stekes i vannbad i stekeovnen på 160° C i ca 25 minutter. Avkjøl.

Pasjonsfruktmousse:
Del evt pasjonsfruktene og ta ut innmaten. Pisk en myk krem av fløte og sukker. Bland inn pasjonsfrukten evt pasjonsfruktkonsentratet. Bløt gelatinplatene i kaldt vann ca 5 minutter. Klem ut vannet og løs opp gelatinen i det kokende vannet. Rør litt krem i gelatinen, og hell så denne blandingen bestemt i resten av kremen og rør rundt. Hell så pasjonsfruktmousse over i formene med sjokoladebunnen. Som en fin avslutning kan man toppe det hele med pasjonsfruktgele.

Pasjonsfruktgele:
Del fruktene i to og ta ut innmaten. Legg gelatinplaten i bløt i kaldt vann ca 5 minutter. Ha pasjonfrukt, vann, sukker og utbløt gelatin i en kjele og varm opp. Geléen legges på toppen på formen før de settes til avkjøling.

Banansorbet:
Skrell bananene, del dem i biter. Del pasjonsfrukten i to og ta ut innmaten. Kjør bananer, pasjonsfrukt, vann, sukker og melk i food-processor til en jevn masse. Sil fruktmosen over i en skål og sett den i fryseren. Rør av og til. Banansorbeten skal få en softis-lignende konsistens.

Chili- og vaniljebakt ananas:
Skrell ananasen, men la bunn og topp være som den er. Fjern frøene fra chilien og skjær den i nåltynne skiver på langs. Del vaniljestangen tvers over og skjær den så i 4 på langs. Stikk chili og vaniljestang inn i fruktkjøttet på ananasen, bruk gjerne en spekknål til dette. Legg ananasen i ildfast form og hell over karamellsaus. Ananasen bakes på rist på midterste rille i oven. Snu på den av og til og pensle med karamellsaus. Avkjøl den litt og skjær den i båter eller mindre biter.

Anrett desserten slik:
Varm formen med mousse med en fuktig varm klut og press moussen forsiktig over på tallerkener. Legg på ananas og en skje med banansorbet. Drypp over litt sirup fra bakingen av anansen til slutt.

Utskrift   |   Rediger denne oppskriften   |   Bli den første til å kommentere denne oppskriften!