Kokeboka Kirsti Cath Dahle - oppskrifter på mat og drikke

Rosastekt andebryst med appelsinfennikel og annapoteter - oppskrift

Type - Basis Fugl - And En ingrediens eller ferdig rett: Andefilet
    Andefilet
 
Oppskrift Rosastekt andebryst med appelsinfennikel og annapoteter
Lenke  
 
Introduksjon mm.. dette er lekkert!
 
Vanskelighetsgrad Middels
Smaksopplevelse ***** (Særdeles god)
Porsjoner
Kulinarisk kultur
 
Ingredienser 2 eller 3 andebryst, tinet et døgn i kjøleskap
1 stor eller 2 små fennikler
saften av 1 appelsin
en pose spinat
1 fedd hvitløk
litt smør
4 store poteter
salt, nykvernet pepper
   
Fremgangsmåte Skjær fenniklene i skiver på langs. Ha litt olje i en panne på middels varme og stek dem et par minutter på begge sider. Ha dem over i en kjele med appelsinsaft og eventuelt en skvett vann, kok dem møre.

Skyll og rens spinaten for grove stilker. Ha en bitteliten skvett vann i en kjele, eventuelt også en smørklatt, og damp spinaten til den faller sammen. Stikk hvitløksfeddet på en gaffel og rør med den, da får spinaten et lite stenk av smak.

Skjær potetene i skiver. Smelt smør og vend potetskivene i smøret. Fordel deretter skivene i små former, gjerne engangsformer av aluminium beregnet på muffins, med litt salt og pepper mellom skivene. Sett dem i ovnen på 200 °C og stek til potetene er møre.

Bruk en skarp kniv og skjær striper eller ruter på skinnsiden av filetene, skjær ned i fettet, men ikke i kjøttet. Gni rikelig med salt og pepper på fettsiden, ha litt på kjøttsiden også.

Ha en stekepanne på litt over middels varme og legg i andebrystene med fettsiden ned, du trenger ikke olje eller smør i pannen. Stek dem i omtrent fire minutter, slå ned varmen noe og hell vekk noe av fettet som nå er kommet ut, og stek videre syv-åtte minutter til. Snu stykkene og stek et drøyt minutt på den andre siden.

Utskrift uten bilde   |   Utskrift med bilde   |   Rediger denne oppskriften   |   Bli den første til å kommentere denne oppskriften!