Kokeboka Kirsti Cath Dahle - oppskrifter på mat og drikke

Andelår med linsepuré - oppskrift

Type - Basis Fugl - And En ingrediens eller ferdig rett: Ender
    Ender   Foto: Wikimedia Commons
 
Oppskrift Andelår med linsepuré
Lenke  
 
Introduksjon Lyst på noe nytt?
 
Vanskelighetsgrad Krevende
Smaksopplevelse
Porsjoner 4
Kulinarisk kultur
 
Ingredienser 4 andelår

Linsepuré:
ca 2 dl grønne linser, gjerne puylinser
ca 4 dl kraft, gjerne fra glass
1 liten gulrot
1 sjalottløk
2 fedd hvitløk
1 ss smør

Marinade til and:
2 dl rødvin
1 laurbærblad
saften av 1 appelsin
2 nellikspiker
nykvernet pepper

grønne selskapserter
   
Fremgangsmåte Bland sammen rødvin, appelsinsaft, laurbær og nellik i en pose. Legg i andelårene og la dem marineres over natten.

Kok opp litt vann, ha i linsene og la dem koke i rundt tre minutter. Slå av vannet. Her kommer et viktig punkt: Nå skal linsene koke videre i buljong, men dersom vi koker linser med salt i vannet, blir de fort harde og ufine i konsistensen. Dersom du bruker buljongterning, må du derfor koke dem i den beregnede væskemengden først, og så ha i terningen helt til slutt. Hvis du bruker fond fra glass, må du på samme måte sjekke saltinnholdet.
Finhakk både gulrot, sjalott- og hvitløk, ha det i kjelen og la det koke i 20 minutter eller en knapp halvtime. Lag en puré av det hele, kjør det i en blender eller bruk en stavmikser mens du tilsetter litt kaldt smør i terninger.

Tørk av andelårene og brun dem i en panne med litt olje på litt over middels varme. Legg dem over i en kjele og slå marinaden over, pluss på med vann til det dekker. Ha også i en teskje pepper. La det småkoke i omtrent en time, til du kjenner at kjøttet er mørt.

Server med selskapserter som pynt.

Utskrift uten bilde   |   Utskrift med bilde   |   Rediger denne oppskriften   |   Bli den første til å kommentere denne oppskriften!