Kokeboka Kirsti Cath Dahle - oppskrifter på mat og drikke

Sjokoladedelice med makadamianøtter og appelsin - oppskrift

Type - Basis Dessert - Sjokolade  
Oppskrift Sjokoladedelice med makadamianøtter og appelsin
Lenke http://tinyurl.com/4htov
 
Introduksjon
 
Vanskelighetsgrad Middels
Smaksopplevelse ***** (Særdeles god)
Porsjoner
Kulinarisk kultur
 
Ingredienser 75 g mørk valrhonasjokolade
35 g usaltet smør
4 eggeplommer
25 g melis
4 eggehviter
25 g melis
30 g makadaminøtter
2 appelsiner
1 vaniljestang
50 g sukker
formfett
   
Fremgangsmåte Skrell appelsinene med en skarp kniv, slik at alt det hvite sitter igjen på skallet. Skjær ut filetene, slik at de er frie for steiner og skall. Press saften ut av restene fra appelsinene over i en kjele. Del vaniljestangen i to på langs og skrap ut frøene, tilsett i appelsinsaften sammen med sukker. Kok opp og la det småkoke til det begynner å tykne.

Ta ut vaniljestangen og avkjøl. Når appelsinsausen er kald, helles den over appelsinfiletene. Grovhakk sjokoladen og bland med smørterninger i en bolle. Kok opp litt vann i en kjele og sett sjokoladen over, la det stå på svak varme til smør og sjokolade har smeltet.

Bland eggeplommer og melis i en bolle. Pisk eggehvitter og melis til marengs på kjøkkenmaskin. Bland sjokoladen med eggeplommene, rør inn litt og litt marengs i sjokoladen til det blir en glatt masse.

Smør små ildfaste porsjonsformer eller stålringer med formfett. Fyll sjokolademassen 2/3 opp i formen, strø grovt hakkede nøtter på toppen og stek i forvarmet ovn ved 140 grader i 6-8 minutter. Ta ut av ovnen og avkjøl i romtemperatur. Serveres romtemperert med appelsinsalat.

Utskrift   |   Rediger denne oppskriften   |   Bli den første til å kommentere denne oppskriften!