Kokeboka Kirsti Cath Dahle - oppskrifter på mat og drikke

Fersken Tarte Tatin med vaniljeis - oppskrift

Type - Basis Dessert - Frukt En ingrediens eller ferdig rett: Nektarin
    Nektarin   Foto: wikimedia commons
 
Oppskrift Fersken Tarte Tatin med vaniljeis
Lenke  
 
Introduksjon Krever litt innsats, men det er det verdt!

Tarte Tatin kan lages med pærer, ananas og eple, eller som en smakfull rett med løk, sjalottløk eller tomater.
 
Vanskelighetsgrad Krevende
Smaksopplevelse ***** (Særdeles god)
Porsjoner
Kulinarisk kultur
 
Ingredienser 4 store, modne fersken
1 potte mynte
1 plate butterdeig
vaniljeis
litt sjokolade (ca 100 g.)
   
Fremgangsmåte Ta ut steinene og ta av skallet av ferskenen. (Kok opp litt vann, sukre og ha i ferskenen i laken til den er litt hardere enn al dente. Dette gjøres bare hvis den ikke er moden.)

Legg i aluminiumsform i 2 halve deler. Lag karamell, ha litt over. Kjevle butterdeigen til halvparten av det den er. Stikk ut former som passer aluminiumsformen. Legg det oppå som lokk. Putt så i ovnen til lokket er gyllent. Snu det så opp ned på tallerkenen. Fjern aluminiumen, så er den klar.

Ta en spiseskje - varm den i varmtvann. Lag et egg av isen og legg på tallerkenen. Legg en tallerken eller metallgjenstand i fryseren. Varm opp sjokolade til den smelter. Dra et par striper over den frosne gjenstanden. Vent litt, så har du sjokkosticks til pynt som kan legges oppå.

Myntepesto: Litt sukkerlake, mynte og evt hvit sjokolade. Kjør på mikser til den blir jevn og glatt. Ikke for lenge, da blir den grå.

Utskrift uten bilde   |   Utskrift med bilde   |   Rediger denne oppskriften   |   Bli den første til å kommentere denne oppskriften!