Kokeboka Kirsti Cath Dahle - oppskrifter på mat og drikke

Ribbe med sennep og basilikum - oppskrift

Type - Basis Kjøtt - Svin En ingrediens eller ferdig rett: ribbe
    ribbe   Foto: c.høili
 
Oppskrift Ribbe med sennep og basilikum
Lenke http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article1161007.ece
 
Introduksjon En litt annerledes variant ribbe.
 
Vanskelighetsgrad Middels
Smaksopplevelse
Porsjoner 4
Kulinarisk kultur Frankrike
 
Ingredienser 1½ kg ribbe
rikelig med salt og pepper
3 ss sennep
1 potte frisk basilikum
100 g spekeskinke i skiver
   
Fremgangsmåte Rut ribbesvoren, gjerne med en tapetkniv, og gni den inn med salt og pepper over det hele. Dette skal helst gjøres dagen før. Stek ribba på vanlig måte i ovn på 200 °C i rundt to timer, eller stek den på lavere varme i lengre tid, det siste er best. Du kan godt skru opp varmen mot slutten slik at svoren blir knasende sprø. Den skal skjæres vekk, men er jo deilig som garnityr.

Når ribba er ferdig og ribbet for svoren, deler du den i to som en bløtkakebunn. Smør sennep mellom lagene og legg inn spekeskinke, topp med masse basilikum. Legg på den øverste delen av ribba og ha mer sennep og basilikum på toppen. Legg alu-folie over og plasser noe som gir et lett press på toppen. Sett den så inn igjen i ovn på 80 °C til smakene har satt seg.

Den første delen av tilberedelsen kan godt gjøres dagen før servering, da skal kjøttet bare varmes forsiktig til slutt. Server poteter og noen gode grønnsaker, pluss fett fra stekingen.

Utskrift uten bilde   |   Utskrift med bilde   |   Rediger denne oppskriften   |   Bli den første til å kommentere denne oppskriften!