Kokeboka Kirsti Cath Dahle - oppskrifter på mat og drikke

Fylt aubergine (Imam bayildi) - oppskrift

Type - Basis Tapas - Grønnsak En ingrediens eller ferdig rett: Aubergin
    Aubergin
 
Oppskrift Fylt aubergine (Imam bayildi)
Lenke http://matsider.budstikka.no/index.php?maincat=21&subcat=111&recid=13988
 
Introduksjon
 
Vanskelighetsgrad
Smaksopplevelse
Porsjoner 4
Kulinarisk kultur
 
Ingredienser 4 middels store auberginer
salt
2 grønne paprika, uten kjerne og frø
1 stor løk
500 g flådde plommetomater uten innmat
4 dl olivenolje
3 hvitløkfedd, hakket
1 ss tomatpuré
1 ts mildt paprikapulver
1 ts malt allehånde
½ ts svart pepper
3 ss hakket frisk persille
   
Fremgangsmåte Vask auberginene, la stilkene sitte på. Lag et 5cm dypt snitt med en skarp kniv fra stilk til bunn. Pass på at du ikke skjærer helt igjennom. Dryss salt i snittene og sett auberginene til side i 20 minutter.

Skjær paprika i tynne strimler. Skrell løk, skjær i tynne skiver. Tomatene i små biter.

Varm opp ¼ av oljen på middels varme i en stor stekepanne. Tilsett paprika, løk og hvitløk og stek i 20 minutter under stadig omrøring.

Forvarm ovnen til 190 °C.

Ha tomater, tomatpuré, krydder og halvparten av persillen i paprika- og løkblandingen. La det hele surre i ytterligere 10 minutter under stadig omrøring.

Skyll auberginene og tørk dem. Varm opp resten av olivenoljen og stek auberginene i 10 minutter. Snu dem flere ganger. Ta opp auberginene og legg dem på kjøkkenpapir, slik at oljen kan renne av.

Legg auberginene med snittsiden opp i en ildfast form som er akkurat stort nok til å romme dem. Åpne snittene forsiktig og hell inn løk-, paprika- og tomatblandingen. Hell så mye kokende varmt vann i formen at det står halvveis opp langs sidene av auberginene.

Stek auberginene i ovnen i 45 minutter, til de er helt møre. La dem kjølne av i væsken, ta dem deretter opp med en hullsleiv. Slå ut kokevæsken. Dryss resten av persillen over, og server.

Utskrift uten bilde   |   Utskrift med bilde   |   Rediger denne oppskriften   |   Bli den første til å kommentere denne oppskriften!