Kokeboka Kirsti Cath Dahle - oppskrifter på mat og drikke

Rabarbramint og jordbærsuppe med vaniljeost - oppskrift

Type - Basis Dessert - Annet  
Oppskrift Rabarbramint og jordbærsuppe med vaniljeost
Lenke http://www.matogdrikke.no/content/view/3982/26/
 
Introduksjon
 
Vanskelighetsgrad Krevende
Smaksopplevelse
Porsjoner 12
Kulinarisk kultur
 
Ingredienser 2 liter jordbær
1 kg rabarbra
50 g mynte
2 dl sukker
1 liter vann
5 dl hvitvin

Fersk ost:
1 liter helmelk
2 sitroner, presset
1 dl crème fraîche
1 vaniljestang
2 ss melis
   
Fremgangsmåte Jordbærflak (kan sløyfes): Skjær et par jordbær i tynne skiver og la dem tørke i ovnen på lavest mulige temperatur i 15 timer til de er sprø.

Fersk ost:
Kok opp melken og ha i saften fra sitronene slik at melken deler seg. Sil av melkemassen i et tynt håndkle. Bland forsiktig crème fraîche i melkemassen. Skrap ut frøene av vaniljestangen og bland dem og melisen i massen.

Hell rensede og skylte jordbær i en boks og legg plast over den. Hold av 10-12 jordbær til garnering. Sett boksen i en kasserolle med kokende vann. Slå av platen. La jordbærene trekke i 45 minutter og sil av saften. Saften fra jordbærene skal være ren og klar.

Skyll rabarbrastilkene grundig, rens dem og skjær dem i skiver. Kok skivene sammen med myntestilkene, sukkeret, vannet og hvitvinen. La det trekke i 5 minutter. Rabarbraen skal ikke koke i stykker. Sil av suppen og bland i jordbærsaften.

Server suppen med noen oppdelte jordbær, mynteblader og frisk, strimlet rabarbra. Vaniljeosten og jordbærflakene serveres ved siden av.

Utskrift   |   Rediger denne oppskriften   |   Bli den første til å kommentere denne oppskriften!