Kokeboka Kirsti Cath Dahle - oppskrifter på mat og drikke

Auberginer med kjøttfyll - oppskrift

Type - Basis Salat + Grønt - Aubergine En ingrediens eller ferdig rett: Aubergin
    Aubergin
 
Oppskrift Auberginer med kjøttfyll
Lenke http://tinyurl.com/58epuw
 
Introduksjon
 
Vanskelighetsgrad Enkel
Smaksopplevelse
Porsjoner 4
Kulinarisk kultur
 
Ingredienser 1 kg auberginer
5 ss olivenolje
2 stk løk
5 tomater
250 g kjøttdeig
1 ss tomatpuré
salt
pepper
finhakket persille
2 stk mild chili
2 dl vann

olivenolje til å dryppe over auberginer
   
Fremgangsmåte Skyll auberginene. Skjær bort de grønne bladene rundt stilkfestet. Skrell auberginene på langs i et stripemønster, bruk potetskreller. Del auberginene i to på langs. Skjær et lang dypt snitt i hver av de skrelte stripene, slik at det blir en lomme.
Varm stekeovn til 180 °C.

Varm halve av olivenoljen i en stekepanne og stek auberginene rundt på alle kanter. Ta dem opp og legg dem i et ildfast fat med snittflaten ned.

Skrell og finhakk løk. Skold 4/5 av tomatene (i kokende vann) trekk av skinnet, ta ut innmaten og hakk kjøttet. Skyll av resten av tomatene og skjær i skiver.

Varm resten av oljen i stekepannen til den er skikkelig varm, tilsett kjøttdeigen og stek den under omrøring til all væske har fordampet.

Tilsett hakket løk og stek til løken er myk og blank. Tilsett tomatpuré og de hakkede tomatene og la alt steke i ca 2 min. Smak til med salt og pepper og rør inn finhakket persille.

Legg kjøttfyllet i "lommene" og legg resten av kjøttfyllet over. Legg på tomatskiver og halve chili (delt på langs og frøene skrapet bort). Hell vann i formen og litt olivenolje over kjøttfyll og auberginer.

Bak i varm stekeovn på midterste rille i 30-40 min.

Server med ris og en grønn salat.

Utskrift uten bilde   |   Utskrift med bilde   |   Rediger denne oppskriften   |   Bli den første til å kommentere denne oppskriften!