Kokeboka Kirsti Cath Dahle - oppskrifter på mat og drikke

Fersken med mint julep - oppskrift

Type - Basis Dessert - Frukt  
Oppskrift Fersken med mint julep
Lenke  
 
Introduksjon En magnifik og uventet smaksopplevelse. Bruk kun modne ferskener. Er de ikke, så få får du heller vente...
 
Vanskelighetsgrad Enkel
Smaksopplevelse ****** (Himmelsk god)
Porsjoner 6
Kulinarisk kultur
 
Ingredienser 7 dl vann
700 g sukker
2½ dl bourbon whiskey
8 modne ferskener
1 liten bunt mynte

Lettpisket krem ved siden av
   
Fremgangsmåte Ha vann, sukker og 2 dl av whiskeyen i en vid kjele. Rist på den så sukkeret begynner å løse seg opp. Sett den over middels varme og gi den et oppkok og la denne blandingen fosskoke i fem minutter.

Skru så ned varmen til det småkoker. Del ferskenene i to og ta ut steinen forsiktig. Legg de delte ferskenene i ett lag i kjelen med snittflaten ned. Posjer de i et par minutter før du snur de med snittflaten opp et par-tre minutter. Stikk en gaffel i snittflaten for å sjekke at de er møre og myke. Når de er klare bruker du en hullsleiv og legger de over på et fat, og kok evt. opp resten på samme måte.

Etter at ferskenene har ligget litt, har det dannet seg litt saft på fatet. Hell dette tilbake i kjelen. Mål opp 2 dl av denne laken og ha den i en ny, liten kjele sammen med resten av bourbonen. Reduser til ca. halvparten. I mellomtiden flår du ferskenene forsiktig.

Ved servering legger du de lune ferskenene på en tallerken med varm sirup øst over kremen, og med et dryss mynte. De glade tankene vil nå komme automatisk ;)

Utskrift   |   Rediger denne oppskriften   |   Bli den første til å kommentere denne oppskriften!