Kokeboka Kirsti Cath Dahle - oppskrifter på mat og drikke

Jordbær- og pasjonsfrukt bavarois - oppskrift

Type - Basis Dessert - Bær En ingrediens eller ferdig rett: Pasjonsfrukt
    Pasjonsfrukt   Foto: Wikimedia
 
Oppskrift Jordbær- og pasjonsfrukt bavarois
Lenke http://www.kk.no/php/art.php?id=306497
 
Introduksjon Her må du konsentrere deg litt, men du får garantert lønn for strevet!
 
Vanskelighetsgrad Middels
Smaksopplevelse
Porsjoner 4
Kulinarisk kultur
 
Ingredienser 6 store pasjonsfrukter
80 g sukker
400 g jordbær
1/2 sitron
1,5 dl crème fraîche
7 plater gelatin
2,5 dl kremfløte
   
Fremgangsmåte Del pasjonsfruktene i to og skrap ut innmaten i en liten kjele. Ha i halvparten av sukkeret og varm forsiktig opp. Når saftene «forløses», press alt gjennom en sikt slik at de svarte frøene blir liggende igjen. Avkjøl. Rens jordbærene og kjør dem til puré. Press gjennom en sikt. Tilsett presset sitronsaft og sett til side. Ta to små boller og plasser fire plater gelatin i en og tre i den andre. Ha i seks spiseskjeer med varmt vann i hver bolle og la dem stå i fem minutter.

Lag et vannbad og plasser etter tur hver bolle i vannbadet, til gelatinen har smeltet. Bland bollen med fire plater gelatin i pasjonfruktsirupen og avkjøl. Bland inn bollen som inneholder tre plater gelatin i jordbærpureen og avkjøl. Pisk fløten til krem. Når pasjonfruktsirupen begynner å tykne, bland inn crème fraîche.

Når begge blandingene nå tykner, bland inn halvparten av kremen i hver. Legg raskt lagvis i glass. Bruk eventuelt en stor bolle, bare pass på å være forsiktig når du legger blandingene lagvis, da de har lett for å blande seg. Sett kjølig, gjerne tildekket til de har «satt» seg.

Utskrift uten bilde   |   Utskrift med bilde   |   Rediger denne oppskriften   |   Bli den første til å kommentere denne oppskriften!