Kokeboka Kirsti Cath Dahle - oppskrifter på mat og drikke

Hvit sjokoladesufflé med passionsfrukt - oppskrift

Type - Basis Dessert - Annet  
Oppskrift Hvit sjokoladesufflé med passionsfrukt
Lenke  
 
Introduksjon En drøm av en dessert!
 
Vanskelighetsgrad Middels
Smaksopplevelse ***** (Særdeles god)
Porsjoner 4
Kulinarisk kultur
 
Ingredienser 100 g hvit sjokolade
1 dl lys rom
2 ss sukker
5 egghviter
2 eggplommer
smør
sukker
4 stk passionsfrukter
   
Fremgangsmåte Sett et stekebrett inn i stekovnen og sett ovnen på 175 °C. Smør og sukre fire ovnsfaste porsjonsformer. Skill egghvite og eggplomme. Spar på to eggplommer. Finhakk sjokoladen.

Varm rom i en kjele. Ta kjelen av platen og rør først inn den hakkede sjokoladen og deretter eggplommene, till en glatt røre.

Ha 1 ss sukker i egghviten og visp dette sammen for hånd. Dette gir mindre luftbobler og bidrar til at sufflén lettere hever seg i ovnen. I det du er ferdig med å vispe tilsettes ytterligere 1 ss sukker. Egghvitene skal vispes til ett fast skum.

Vend forsiktig inn et par ss stivpisket egghvite i sjokoladerøren. Vend så svært forsiktig inn sjokoladerøren i resten av egghviten med hjelp av en slikkepott. NB! ta kun fire store omrøringer - ikke mer, for da røres det ut for mye luft!

Fordel røren i ovnsformene og sett formene på den varme platen i ovnen. OBS! Det er viktig att alt skjer raskt så ikke luften forsvinner ut av røren, dette er en forutsetning for at sufflén skal kunne heve seg.

Stekes i ovnen i 10-12 minuter. Lukk ikke opp stekovnen under steketiden. Sufflén är klar når den har hevet seg og fått en gylden farge på toppen.

Sufflén skal serveres direkte. Lag et lite snitt i hver sufflé og fyll med fruktkjøttet fra en passionsfrukt.

Tips: Lag gjerna sufflén mens gjestene er i kjøkkenet, så serveres de en rykende fersk sufflé direkte fra ovnen. En liten koselig happening.

Utskrift   |   Rediger denne oppskriften   |   Bli den første til å kommentere denne oppskriften!