Kokeboka Kirsti Cath Dahle - oppskrifter på mat og drikke

Focacciadeig - oppskrift

Type - Basis Bakverk - Brød En ingrediens eller ferdig rett: Focacciabrød
    Focacciabrød   Foto: J.P.Lon/Wikimedia
 
Oppskrift Focacciadeig
Lenke http://tinyurl.com/35wqdfm
 
Introduksjon Smaksett focacciaen med f.eks oliven, cherrytomater, noen fedd hvitløk skåret i skiver, friske urter, basilikum eller rosmarin, litt salt, eventuelt finrevet parmesan. Benytt en eller eller flere av disse.
 
Vanskelighetsgrad Enkel
Smaksopplevelse
Porsjoner
Kulinarisk kultur Italia
 
Ingredienser 500 gram mel
10 gram salt
15 gram gjær
3½ dl lunkent vann
2-3 ss olivenolje
   
Fremgangsmåte Ha mel og salt i en bolle og bland godt. Bland gjæren med lunkent vann. (Bruker du tørrgjær, ha gjæren rett oppi melet.) Hell det lunkne vannet og oljen over melet og kna til deigen er jevn og myk. Den kommer til å være klissete. Det er greit. Dekk til med plast og gjerne et kjøkkenhåndkle og la deigen stå og heve seg på et lunt sted uten trekk så lenge du har tid til. Hvis du har lite tid, ha deigen rett i en smurt langpanne, dekk til og sett langpanna oppå ovnen mens den varmes opp. Men det er best om hevingen skjer litt mindre brutalt, og aller helst først i bollen, deretter i langpanne.

Forvarm ovnen til 200 °C.

Smaksett focacciaene. Sett langpanna langt nede i ovnen. Skru ned temperaturen til 175 °C og stek focacciaen i 15 til 20 minutter.

Utskrift uten bilde   |   Utskrift med bilde   |   Rediger denne oppskriften   |   Bli den første til å kommentere denne oppskriften!