Kokeboka Kirsti Cath Dahle - oppskrifter på mat og drikke

Foccacia - Morten Schakendas oppskrift fra Lom - oppskrift

Type - Basis Bakverk - Brød  
Oppskrift Foccacia - Morten Schakendas oppskrift fra Lom
Lenke http://www.klikk.no/mat/spise/article505793.ece
 
Introduksjon Oppskriften gir fem brød.
 
Vanskelighetsgrad Krevende
Smaksopplevelse
Porsjoner
Kulinarisk kultur
 
Ingredienser Første dag
1½ kg hvetemel
50 g siktet rugmel
1 l vann

Annen dag
15 g fersk gjær
20 g salt
175 g soltørkede tomater, finsnittes i tynne skiver
1 dl olivenolje
   
Fremgangsmåte Dag en:
Ta mel og vann i en eltebolle, og bland i 2 minutter. Legg deigen over i en bolle, dekk med plastfolie, og la deigen stå i minst 3 timer eller natten over.

Dag to:
Legg deigen fra første dag sammen med gjær og salt i en eltebolle, og elt til smidig deig i ca 15 minutter. Tilsett de soltørkede tomatene og 2-3 ss hvetemel. Elt i ytterligere 2 minutter til tomatene er blandet godt inn.

Ta 1 dl god olivenolje i en passe stor bolle. Legg i deigen, og vend den i oljen. Dekk med plastfolie, og sett deigen lunt til heving i ca 3 timer.

Stram opp deigen ved å ta tak i den ene enden av deigen og strekk den litt før du bretter den på toppen. Ta tak i den andre enden av deigen og gjenta prosessen. Deigen skal nå være brettet og ligge i tre lag. Dekk med plastfolie, og sett deigen til heving i ca 1 time.

Gjenta denne strekkeprosessen to ganger til.

Slå ut deigen på bakebordet, og del den i fem like store emner. Trykk dem lett ut på et stekebrett med bakepapir, strø med litt godt salt, og trykk gjerne forsiktig noen tomater nedi. La brødene heve i ca 45 minutter.

Varm stekeovnen til 250 °C. Slå varmt vann i bunnen av ovnen rett før du setter inn brødene. Skru ned varmen til 180 °C etter 5 minutter, og stek videre i 35-40 minutter til. Legg brødene på rist til avkjøling. Pensles med god olivenolje straks de kommer ut av ovnen.

Utskrift   |   Rediger denne oppskriften   |   Bli den første til å kommentere denne oppskriften!